Verificare ITP efectuata mai sever de la 20 mai 2018 | ITP Cluj - Alin Alb

Verificare ITP efectuata mai sever de la 20 mai 2018

Verificare ITP efectuata mai sever de la 20 mai 2018

Inspecția Tehnică Periodică (ITP) va fi făcută mai sever decât până acum datorită Ordinului Ministrului Transporturilor (MT) nr. 2.133/2005 pentru aprobarea Reglementărilor privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranță circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică-RNTR 1 (publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 503/23 iulie 2012).

De ce ITP mai sever?

Motivul pentru care verificarea ITP va fi realizată în termeni mai severi decât până acum îl reprezintă obligarea de către RAR (Registrul Auto Român) a tuturor stațiilor ITP de a avea un sistem de înregistrare video a autovehiculelor și vehiculelor prezente la Inspecția Tehnică Periodică, așadar multe din acele stații ITP care eliberau certificatele de înmatriculare după o inspecție tehnică superficială în care nu se înregistrau parametrii reali de siguranță și poluare, dar și aspectele estetice neconforme, vor fi nevoite ca de acum înainte să schimbe modul de abordare al acestor vehicule.

Conform informațiilor preluate de la Registrul Auto Român, stațiile ITP trebuie să asigure prin intermediul unui sistem video, înregistrarea activității efectuate pe linia de ITP, înregistrare care trebuie păstrată pe o perioadă de 6 luni de la data efectuării ITP. Aceste înregistrări vor fi puse la dispoziția RAR în scopul monitorizării activității de ITP.
Sistemul de supraveghere video necesar trebuie să conțină minimum două camere de supraveghere și un înregistrator digital DVR (Digital Video Recorder) care să permită înregistrarea la rezoluții înalte HD (High Definition) având caracteristicile tehnice corelate cu dimensiunile și particularitățile spațiului destinat activității de ITP; sistemul trebuie astfel proiectat, dotat și instalat încât să asigure înregistrarea continuă a activităților desfășurate pe linia ITP. Sistemul de supraveghere video instalat în fiecare stație ITP trebuie să asigure următoarele funcționalități:

-să permită vizualizarea tuturor înregistrărilor realizate pe un ecran corespunzător și accesibil inspectorului RAR;
-să permită înregistrarea și vizualizarea pe fluxul de ITP a vehiculului inspectat, a culorii exacte a acestuia și a plăcii/plăcilor cu numărul de înmatriculare, indiferent de condițiile de iluminare existente;
-să permită înregistrarea activității de pe linia de ITP pe durata maximă de funcționare, respectiv de luni până vineri între orele 8:00 și 20:00 și sâmbătă între orele 8:00 și 14:00;
-să permită înregistrarea și vizualizarea corespunzătoare a indicațiilor afisajului/afișajelor analogic/analogice sau a indicatoarelor analogice ale standului/standurilor de frânare instalate pe linia ITP;
-să permită stocarea înregistrărilor realizate, vizualizarea lor selectivă pe toată durata stocării și ștergerea automată a înregistrărilor realizate după 6 luni de la data preluării lor.
Cerința privind echiparea cu sistem video se aplică de la 20 mai 2018

În concluzie o mare parte din autovehiculele cu vechime, care până acum reușeau să treacă inspecția tehnică periodică cu ajutorul unor “trucuri” efectuate de inspectorul stației ITP private, nu vor mai reuși să obțină inspecția tehinica datorită acestor reglementări. Această schimbare, împreună cu cea de la 1 ianuarie 2018 prin care autovehiculele mai vechi de 12 ani trebuie să facă inspecția tehinica periodică la un interval de 1 an față de 2 ani cum era până la finalul anului 2017, vin ca măsuri sau bariere de reducere al numărului de autovhicule vechi înmatriculate, favorizând astfel reînnoirea parcului auto român.

Pentru șoferii de pe raza municipiului Cluj Napoca vă stăm la dispoziției în cea mai modernă stație ITP din Cluj pentru a face o programare rapidă online pe site-ul  https://www.itpalb.ro/ sau la numărul de telefon 0745 228 274.

itp cluj 300x199 - Verificare ITP efectuata mai sever de la 20 mai 2018itp by alb alin inspectii tehnice periodice cluj napoca autoturisme autoutilitare pret ieftin 24a 300x225 - Verificare ITP efectuata mai sever de la 20 mai 20182 copy 1 300x192 - Verificare ITP efectuata mai sever de la 20 mai 2018itp in Cluj Porsche

Pentru o localizare mai ușoară folosiți harta de mai jos:

No Comments

Post A Comment