Recomandari ITP CLUJ by Alb Alin pentru intretinerea autovehiculului | ITP Cluj - Alin Alb

Recomandari ITP CLUJ by Alb Alin pentru intretinerea autovehiculului

Recomandari ITP CLUJ by Alb Alin pentru intretinerea autovehiculului

Cu toate ca prin noile adoptari legislative rutiere impuse pentru inspectia tehnica perioada a autovehiculelor (cele mai vechi de 12 ani sunt nevoite acum sa revina anual la o statie ITP), conducatorii auto nu trebuie sa neglijeze starea autovehiculelor lor, putand astfel sa mentina durata de viata a acestora prin verificarea lunara a starii acestuia.

Astfel se poate verifica periodic functionarea corecta a luminilor, problemele care pot aparea in cazul acestora fiind fie arderea becului propriu-zis, a sigurantei electrice, defectarea releului sau chiar un scurt circuit pe traseul electric.

Totodata este indicat sa verificati si zona motorului, daca exista probleme la furtunurile de ulei, aer, antigel sau combustibil. Puteti urmarii daca exista zone cu risc de fisurare din cauza frictiunii furtunelor cu o alta componenta a motorului, daca sunt zone in care sunt umezite furtunurile sau daca se aude un suierat in timp ce motorul este pornit, toate acestea semnaland o posibila fisurare a furtunurilor.
Tot in cazul motorului trebuie verificate nivelul uleiului, nivelul antigelului, a lichidului de frana si servodirectie si a nivelului de lichid pentru spalarea parbrizului.

Sistemul de rulare si directie al autovehiculului trebuie de asemenea verificat periodic prin testarea presiunii din anvelope si verificarea vizuala a starii cauciucului (daca acesta s-a uzat neuniform, atunci trebuie sa mergeti cu autovehiculul la un service pentru reglarea unghiului de fuga si de cadere sau a convergentei acestora).

Atunci cand conduceti puteti asculta sunetele pe care le emite autovehiculul dvs. in momentul in care treceti peste denivelari minore sau la schimbarile de directie, putand astfel remarca daca exista probleme la sistemul de amortizare al autovehiculului. Tot asa puteti observa daca motorul are anumite schimbari de ritm in timpul mersului.

Este bine sa aveti autovehiculul spalat periodic pentru a observa zonele in care a aparut rugina, pentru a retusa acele parti pana cand aceasta nu se extinde prea mult. Este bine de stiut ca si rugina reprezinta un factor important in fiabilitatea unui autoturism si bineinteles in trecerea inspectiei tehnice periodice in cazul unei statii ITP.       

Pentru șoferii de pe raza municipiului Cluj Napoca vă stăm la dispoziției în cea mai modernă stație ITP din Cluj pentru a face o programare rapidă online pe site-ul  https://www.itpalb.ro/ sau la numărul de telefon 0745 228 274.

itp cluj 300x199 - Recomandari ITP CLUJ by Alb Alin pentru intretinerea autovehicululuiitp by alb alin inspectii tehnice periodice cluj napoca autoturisme autoutilitare pret ieftin 24a 300x225 - Recomandari ITP CLUJ by Alb Alin pentru intretinerea autovehiculului2 copy 1 300x192 - Recomandari ITP CLUJ by Alb Alin pentru intretinerea autovehicululuiitp in Cluj Porsche

Pentru o localizare mai ușoară folosiți harta de mai jos:

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.